A Bank of England - a várakozásoknak megfelelően - 25 bázisponttal 5,5 százalékra mérsékelte az irányadó kamatlábat. Februárban vártnál szerényebben, év/év alapon 1,5 százalékkal nőtt a brit feldolgozóipari termelés. Az elmúlt héten a várt 372 ezer fő helyett 383 ezren jelentkeztek munkanélküli ellátásért az USA-ban. A MNB az infláció ez évi átlagos növekedését 8,8 százalékra valószínűsíti; a pénzromlás üteme decemberre 6,9 százalékra lassulhat, a mérséklődés elsősorban a külpiaci tényezők alakulásától várható. A tízéves futamidejű államkötvények mai aukcióján 8,72, a háromévesekénél pedig 10,13 százalékos átlagos hozam alakult ki, ami 47, illetve 36 bázispontos emelkedést jelent. Választott bírósághoz fordul a Magyar Villamos Művek (MVM) Rt. az áramszolgáltatók számlatartozásának rendezésre érdekében, ugyanis március 31-én lejárt az MVM által megszabott fizetési határidő. Tavaly 38 százalékkal 2,45 milliárd forintra növelte díjbevételét az UNION Biztosító Rt., ám a veszteség megközelítette az egymilliárd forintot. A vevőre váró GTS Magyarország és a Datanet Kft. együttes forgalma az idén a tavalyi 7,9 milliárd forinthoz képest 25-30 százalékkal nőhet. Idén 80 millió márka bevételre számít a hat országban, köztük Magyarországon is jelenlévő Infigate-csoport. Az informatikai társaság nálunk 100 millió márkás fejlesztést hajt végre. A magyar élő juhra és szarvasmarhára vonatkozó beviteli korlátozások feloldásáról folynak a tárgyalások Horvátországgal, Szlovéniával, Lengyelországgal és Oroszországgal, ám ha ezek nem vezetnek eredményre, retorziók várhatók.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!