Az USA áprilisi fogyasztói bizalmi indexe a vártnál is nagyobbat zuhant. Németországban az e havi infláció 2,7-2,9 százalékra gyorsulhat - legalábbis erre utalnak az előzetes tartományi adatok. A gazdasági tárca helyettes államtitkára kijelentette, hogy a villamosenergia-piac 2003-as liberalizációja eleinte csak 200-300 nagyfogyasztót érint. Az AT&T - rendkívüli tételeket nem számítva - a várakozásoknál némileg jobb eredményről számolt be, ám a második negyedévet tekitve profit warningot közölt. A Lucent Technologies vesztesége a vártnál is nagyobb lett, az 5 ezer fős, azaz 20 százalékos létszámleépítést bejelentő JDS Uniphase eredményét pedig az egyszeri tételek rontották le. A háromhónapos futamidejű DKJ-k mai aukcióján 11,11 százalékos átlaghozam alakult ki, ami 9 bázisponttal kisebb, mint egy héttel korábban. A CSFB a korábbi 8,5 százalékról 9 százalékra módosította a magyarországi, decemberi éves szintű inflációra vonatkozó prognózisát. A részvényesek a Csopak és a Balaton Füszért egyesülése mellett döntöttek. Az igazgatóság új elnöke Raskó György, egykori agrárminisztériumi államtitkár lett, a felügyelőbizottság új elnökének pedig Gubicza Ferencet, a most lemondott it-elnököt választották. A Dédász Rt,. mai közgyűlése 7 százalékos osztalék kifizetéséről döntött, a Zwack pedig 750 forintos osztalékot fizet. Az osztrák tulajdonos májusban 3 milliárd forinttal 11,21 milliárdra emeli az Erste Bank Hungary jegyzett tőkéjét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!