A BUX ehhez képest csak cammog: a mutató 6602 pontos értéke 43 pontos, azaz mintegy háromnegyed százalékos erősödést takar. Ez is főként a 3 százalékkal megugró Matávnak köszönhető, hiszen a Mol és a Richter mindössze fél százalékkal drágul, az OTP pedig 1 százalék körüli mínuszban van. Az elmúlt héten a várt 390 ezer fő helyett 445 ezren jelentkeztek munkanélküliségi ellátásért az Egyesült Államokban. A General Electric az idei második negyedévben az egy évvel korábbinál kisebb forgalom mellett 34 centről a várakozások szerinti 39 centre növelte részvényenkénti nyereségét, amivel eddigi legjobb negyedéves eredményét érte el. A cég elnöke, Jack Welch bejelentette, hogy szeptemberben nyugdíjba vonul. A vártnál kisebb, részvényenként 11 centes második negyedévi veszteségről beszámoló Motorola Inc. közölte, hogy a harmadik negyedévben is negatív eredmény várható, míg a negyedik negyedévben már szolid nyereségre van kilátás. Mindez nem izgatja túlzottan a befektetőket, a cég papírjai komoly drágulást mutatnak. A hároméves államkötvények mai aukcióján az egy hónappal korábbinál 18 bázisponttal kisebb, 9,18 százalékos átlaghozam alakult ki, míg az ötéves futamidejű papíroknál 14 bázisponttal emelkedve 8,37 százalék lett az átlaghozam. Az Államadósság Kezelő Központ idén júniusban egymilliárd euró értékben bocsátott ki eurókötvényt, amelyet a befektetők másfélszeresen túljegyeztek. Az ÁKK további eurókötvény-kibocsátást 2001-ben már nem tervez. A Napi Online egy nagybank nevének mellőzését kérő üzletkötőjétől megtudta, hogy a külföldiek ismét "nekirontottak" a magyar fizetőeszköznek, melynek következtében az euró kurzusa 258 forintig szaladt fel, s jelenleg is 257 forint körül mozog. Az MTV közalapítvány kuratóriuma a Magyar Televízió eddigi ügyvezető alelnökét, Mendrecky Károlyt választotta a köztévé elnökévé. A Kereskedelmi és Hitelbenk és az OTP alkotta konzorcium ad hitelt az Erzsébet körúti Royal szálló felújításához.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!