BUX
39138

DÉLUTÁNI ÖSSZEFOGLALÓ

Lefelé tartanak a vezető nemzetközi részvényindexek: négy óra után a Dow Jones 0,6, a Nasdaq Composite 1,9, az S&P-500 0,9, az FTSE-100 0,6, a CAC-40 1, a DAX pedig 1,3 százalékos mínuszban volt. A BUX esése 0,8 százalékra mérséklődött, a mutató így 8120 pont fölé került. A Richter kétharmad százalékos erősödése kivételével gyengülnek a blue chipek: a Mol háromnegyed, a Matáv több mint egy, az OTP pedig másfél százalékkal marad el a tegnapi záróártól.

Ádám Viktor, 2002. március 12. kedd, 16:10

Az econet.hu mai részvényaukcióján a törzsrészvények átlagára 40 forint lett, az elfogadott ajánlatok 23 és 151 forint között szóródtak.
A Graphisoft N.V. igazgatósága és felügyelőbizottsága egyhangú határozattal Ray Smallt választotta meg a társaság új vezérigazgatójává, azonnali hatállyal. Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója és korábbi vezérigazgatója, továbbra is az igazgatóság elnöke marad.
A TeleDataCast Kft. megvásárolja a Fornax Rt.-től a tőzsdei adatszolgáltatási üzletágat. Az Antenna Hungária cége emellett stratégiai megállapodást kötött a Reuters Magyarország Kft.-vel, s átalakítja a Hamilton informatikai rendszerét is.
A háromhónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek mai aukcióján az egy héttel korábbitól 7 bázisponttal elmaradó, 8,34 százalékos átlaghozam alakult ki, amely a tegnapi másodlagos piaci benchmarkot 3 bázisponttal múlja alul.

Holnap tartják a Diamond Electric Magyarország Kft. új üzemépületének műszaki átadását az esztergomi ipari parkban. A 14 ezer négyzetméter alapterületű csarnokban áprilisban szerelik fel a gépsorokat, s a Suzuki számára májusban kezdik meg a gyújtótekercsek gyártását. A beruházás értéke 1,4 milliárd forint.

A távközlési berendezéseket gyártó Lucent Technologies Inc. közölte, hogy a nyereségességhez való visszatérése - a távközlési szolgáltatók beruházásainak visszafogása miatt - tovább, akár a 2003-as pénzügyi évig is csúszhat, ráadásul a második negyedévben a vártnál kisebb bevételnövekedésre van kilátás.

Februárban - havi összehasonlításban - 1,2 százalékkal nőtt a fogyasztói árszínvonal Romániában, a 12 havi infláció pedig a januári 28,6 százalékról 27,2-re lassult.
Románia tavaly rekord mennyiségben importált sertéshúst, s a behozatal fő forrása Magyarország volt: az élősertés 91,5 százaléka, a hús 18,1 százaléka, a húskészítmények 36,6 százaléka hazánkból származott. Az Adevarul román gazdasági lap szerint dömping jellegű húsimportról van szó.