Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Délutánra nem maradt túl sok hír, nemzetközi makrofronton szinte teljes a csend. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium átadás-átvétele kapcsán Németh Imre miniszter elmondta, hogy nem tervezik a Nemzeti Földalap Kht.-t megszüntetését, hanem átalakítják, működéséről pedig az ezután meghozandó jogszabályban rendelkeznek majd. A Földalap élére Benedek Fülöp kerül, címzetes államtitkári rangban. A miniszter elmondta azt is, hogy bármekkora lesz is az agrárbüdzsé hiánya, nem fog csúszni az uniós gabonapiaci gabonarendtartás bevezetésének idei startja, vagyis a búzánál és a kukoricánál az alsó intervenciós árakat meg fogják hirdetni. Két hónapon belül új vagyonpolitikai koncepciót készít a költségvetés az ÁPV Rt. eredményes továbbműködtetése érdekében - közölte mai tájékoztatóján László Csaba pénzügyminiszter. Megígérte azt is, hogy két éven belül nem változtatnak az ÁPV mai szervezetén. A kanadai Nortel Networks szerdán bejelentette, hogy további 3,5 ezer fő elbocsátását tervezi, s emellett visszafogja az optikai alkatrészeket gyártó üzletágának termelését, de az üzletág eladása sem kizárt. Az optikai kábeleket gyártó Nortel forgalma a második negyedévben a legújabb becslések szerint legjobb esetben is csak stagnálhat, s a nullszaldó elérése érdekében a cég további költségcsökkentésre kényszerül. A Mol literenként 3 forinttal csökkenti a motorbenzin fogyasztói árát május 31. (péntek) 0 órától, a gázolaj ugyanakkor 4 forinttal lesz olcsóbb. Az autógáz ára nem változik. A Pannon GSM az idei első három hónapban negyedével növelte árbevételét, nyeresége 33 százalékkal ötmilliárd forint fölé nőtt, miközben az új ügyfelek száma csökkent. A Sláger Rádió - ahogyan az általa kiadott közlemény fogalmaz: "jószándékának bizonyítására" - tegnap azonnali hatállyal javaslatot terjesztett az ORTT elé. E szerint a társaság kész megfizetni a testületnek a műsorszolgáltatási díj egy részét, mintegy egymillió dollárt. A rádió ennek érdekében azonnali egyeztető tárgyalás megkezdését kérte az ORTT-től. A konkurens rádiók a Slágerrel szemben az ORTT-nek adnak igazat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!