DÉLUTÁNI ÖSSZEFOGLALÓ

Az Intel alaposan elrontotta a befektetők hangulatát, a vezető nemzetközi részvényindexek komoly mínuszban vannak. Négy óra után a Dow Jones, az S&P-500 és az FTSE-100 másfél, a Nasdaq 3,7, a CAC-40 2,6, a DAX pedig 2,5 sázalékkal esett. A BÉT mutatója 1,2 százalékos mínusszal 7980 pont körül járt. Az indexet főként az OTP 2,4 százalékos esése húzta le, a Mol ugyanakkor 0,3, a Richter 0,6, a Matáv pedig 0,8 százalék körüli süllyedést produkált.
Ádám Viktor, 2002. június 7. péntek, 16:09

Az Arago Befektetési Holding Rt. - összhangban a Budapesti Értéktőzsde Titkárság vezetőjének tegnapi határozatával - közleményben tudatta, hogy a cég "C" sorozatú, bemutatóra szóló törzsrészvényeit 2002. június 11-ével törlik a Tőzsdei Értékpapír Listáról. A részvények utolsó kereskedési napja 2002. június 10. Az Arago azt követően kérelmezte április 9-én kivezetését, hogy a cégben közel 91 százalékos tulajdont szerzett a Domestore Kft.

A Dunaferr Rt. a tavalyi, 8,6 milliárd forint adózás előtti veszteség után az idei első negyedévben 5,4 milliárd forintos mínuszt produkált, a tervezettől 8 milliárd forinttal elmaradó árbevétel mellett - derül ki a társaság közleményéből.

Az elmúlt hónapban ugyan a vártnál kevesebb, 41 ezer új munkahely keletkezett az Egyesült Államokban, általános meglepetésre a munkanélküliségi ráta mégis csökkent, február óta először. Az állástalanok aránya az áprilisi 6 százalékról 5,8 százalékra mérséklődött, miközben az elemzők egytized százalékpontos emelkedést vártak.
Áprilisban a várt 0,1 százalékos bővülés helyett 0,7 százalékkal csökkentek az amerikai nagykereskedelmi készletek, az eladások viszont 1,6 százalékkal nőttek. A készletek márciusi stagnálásáról szóló adatot 0,1 százalékos mérséklődésre módosították.

Míg a tech-szektor befektetőinek az Intel miatt van rossz napjuk, a biotechnológiai vállalatok részvényeseinek a Biogen profitfigyelmeztetése okoz kellemetlen meglepetést. A társaság lefelé módosította mind a folyó negyedévre, mind pedig az év egészére vonatkozó eredményvárakozását.

Egy nagyobb európai távközlési cég tárgyalásokat folytat a csődbe jutott KPNQwest képviselőivel a vállalat kulcsfontosságú, belgiumi központú E-Bone internet protokol hálózat megvásárlásáról - jelentette a Reuters. Az E-Bone-t jelenleg - forráshiány miatt - bezárás fenyegeti, s amennyiben ez megtörténne, jelentősen lassulna az európai internetforgalom.

A brit Rover érdeklődik a masszívan veszteséges varsói Daewoo-FSO autógyár eszközeinek megvásárlása iránt - mondta a Reuters hírügynökségnek a lengyel gazdasági miniszter. A lengyelországi üzem azt követően "árvult el", hogy a General Motors megvásárolta a csődbe jutott dél-koreai anyavállalat, a Daewoo Motor főbb üzemeit, ám a varsói - anno 125-ös Polski Fiatokat gyártó - egységre nem tartott igényt.

A Merrill Lynch ma bemutatta új részvényértékelési rendszerét, illetve az értékpapírpiaci elemzői számára kidolgozott, teljesítmény-alapú kompenzációs szisztémát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK