Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Pinguin belga hűtőipari társaság szándéknyilatkozatot írt alá a magyar Globus Rt.-vel, arról hogy közösen hajtanak végre akvizíciókat Nyugat- és Kelet-Európában, valamint a termékértékesítés terén is együttműködnek - tudta meg a NAPI Online. A közös terjeszkedés finanszírozásához a Pinguin zártkörű alaptőke-emelést hajtott végre 1,5 millió euró értékben. Első lépcsőben a lengyel Elsner Polen tartósítóipari társaság 25,5 százalékát tervezi a Pinguin megvásárolni. A Globus szűkszavú közleményében részben megerősítette az értesülést. A távközlési piaci verseny élénküléséhez elkerülhetetlen lenne egy, a Matávhoz hasonló méretű vállalkozás megjelenése, például az egyéb szereplők konszolidációja útján - mondta egy sajtóbeszélgetésen Polányi Sándor, a Vivendi telecom Hungary Rt. vezérigazgatója. Szerinte erre jó esély nyílna egy pénzügyi befektető megjelenésével. Az egyesült államokbeli importárak májusban a várt, átlagosan 0,4 százalékos növekedés és az áprilisi 1,2 százalékos emelkedés után nem változtak, az olajárakat kiszűrve pedig 0,1 százalékos csökkenés történt. A svéd Ericsson bejelentette, hogy a német Infineonnak adja el chipgyártó részlegét, 400 millió euróért. Az Ericsson nem készpénzt, hanem Infineon-papírokat kap az ügylet keretében. Ezt komoly csalódással fogadták a befektetők, hiszen a mostanában szinte csak eséseket felmutató tech-szektor egyik szereplőjéről van szó. A fogyasztási cikkeiről ismert Procter & Gamble Co. közölte, hogy negyedéves nyeresége a várakozásokat meghaladó ütemben bővülhet. A tavalyelőtti 37 százalék után az elmúlt évben már a világszerte eladott számítógépes programok 40 százaléka esett szoftverkalózkodás áldozatává, ám az emiatt kiesett bevétel nagysága 11,75 milliárd dollárról 10,97 milliárdra csökkent, a szoftverek olcsóbbá válása miatt - áll a Magyarországon csak szoftverrendőrségként aposztrofált Business Software Association (BSA) adataiban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!