Nem szüntette meg Baranyay László munkaviszonyát a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) igazgatósága pénteken. Az MFB pénteki közleménye szerint az igazgatóság úgy döntött, hogy a felmentett elnök-vezérigazgatót, Baranyay Lászlót a testület következő ülésén hallgatják meg. Az MTI által idézett közlemény szerint az igazgatósági ülés napirendjén szerepelt a felmentett elnök-vezérigazgató munkaviszonyának megszüntetése. Vegyes amerikai makroadatok láttak ma napvilágot, a fogyasztói bizalom csökkenése kifejezetten rossz hírt jelent. A michigani egyetem által számított fogyasztói bizalmi index júniusi, előzetes értéke jócskán elmaradt mind az előző havi szinttől, mind pedig a prognoszizálttól. A mutató a májusi 96,9 pontról 90,8-ra esett, miközben a Bloomberg prognózisában 96,5 pontos várakozás szerepelt. Az Egyesült Államok ipari termelése májusban a vár 0,3 százalék helyett, illetve a megelőző havi, 0,4 százalékról 0,3-ra módosított bővülés után csupán 0,2 százalékkal emelkedett. A kapacitáskihasználtság kissé javult, 74,4 százalékról 75,5 százalékra, miközben a Bloomberg prognózisában 75,6 százalékos várakozás szerepelt. Áprilisban a várakozásoknak megfelelően 0,2 százalékkal csökkentek az üzleti készletek az USA-ban; az 1 114 milliárd dolláros szint a legalacsonyabb 1999 októbere óta - jelentette az USA kereskedelmi minisztériuma. A márciusi 0,3 százalékos csökkenés adatát 0,4 százalékra módosították. A hadiipari eszközöket és autóalkatrészeket gyártó TRW Inc. erőteljesenfelfelé módosította második negyedévi, illetve az év egészére vonatkozó nyereségvárakozását, az alkatrész-üzletág jó teljesítményére, illetve az átszervezésből származó előnyökre hivatkozva - jelentette a Reuters. A Vivendi Universal megállapodott a norvég Telenor ASA távközlési csoporttal, hogy 2,15 milliárd koronáért (274 millió dollár) eladja neki a Canal Digital SA kábeltévében meglevő 50 százalékos részesedését. Ezzel a Canal Digital teljes egészében a Magyarországon a Pannon GSM tulajdonosaként jelenlevő Telenor tulajdonába kerül. A többségi tulajdonos cseh kormány döntése értelmében nem fizet osztalékot a Cesky Telecom, noha az igazgatóság részvényeként 9,5 koronára tett javaslatot a tavalyi 7,5 korona után. A javaslatot támogatták a külföldi tulajdonosok, vagyis a KPN és a Swisscom, amelyek 33,5 százalékos részesedéssel rendelkeznek a távközlési vállalatban. Kína legnagyobb autógyártó cége a FAW, és az ország negyedik legnagyobb gyártójának egyesülését jelentették be pénteken. Elemzők szerint az együttműködés a FAW és a kompakt kocsikat gyártó Tiencsin Autóipari vállalat között mérfölkdkő lehet a kínai autóiparban, ahol a fragmentált piacon jelenleg több mint 100 gyártó van jelen. Az egyesülés részletiről azonban nem közöltek további részleteket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!