DÉLUTÁNI ÖSSZEFOGLALÓ

Délután négy órakor a CAC-40 0,7, a Footsie 0,1 százalékkal emelkedett, a DAX viszont 1,2 százalékos mínuszban volt. New Yorkban a Dow Jones 1,3, a S&P-500 1,5, míg a Nasdaq 1,7 százalékkal esett. A BÉT indexe közel 104 pontos veszteséggel 7 675 ponton állt.
Kummer Krisztián, 2003. január 24. péntek, 16:00
Fotó:

A blue chipek közül a Matáv 17, a Mol 30, az OTP 35, a Richter pedig 150 forinttal járt a tegnapi záróárfolyam alatt.

A forintgyengülés nem töri meg majd azt a trendet, hogy a gépjármű-finanszírozást választó ügyfelek döntően a devizakonstrukciókat részesítik előnyben. A forinthitelek esetében olcsóbbá válhat ugyan a forrásszerzés, de a kereskedői jutalékok miatt még így is magas marad a költség.

Továbbra is a Barátok közt a legnépszerűbb magyar televíziós műsor, megelőzve az RTL Klub Való Világát és a Big Brother VIP-t. A Magyar Televízió a Szeszélyes Évszakokkal hódít - írta az Index.hu.

Hosszú évek több száz millió forintos perértékű jogvitája zárult le, miután peren kívüli egyezség született a Graphisoft és a CadLine között.

Elfogták Simon Lászlót, Torgyán József volt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter egykori főtanácsadóját a Ferihegyi repülőtéren; Simon önként érkezett Magyarországra - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

Idén nem várható a tavalyihoz hasonló növekedés a magyar mobilpiacon, vagyis a 2002. évi 18-19 százalékos bővülés után idén 7-8 százalékos növekedésre lehet számítani - mondta Imfred de Jong, a Nokia Magyarország Kft. ügyvivő igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján.

A Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport új kedvezményei nyomán jelentős a külföldi légitársaságok, közöttük több alacsony díjszabású, fapados társaság érdeklődése - írja a Magyar Hírlap.

Ami a közlekedési híreket illeti, az országban minden település elérhető vonattal vagy autóbusszal, késésekre azonban minden helyen számítani kell - közölte a MÁV Inform ügyeletese. A fennakadást a balesetveszélyesnek minősített piros Bzmot vonatok kiesése okozza. A szerelvényeket gyors ütemben vizsgálják át és javítják, ma a debreceni vonatok vannak soron, alkatrészhiány nem fenyeget - írja az mno.hu.

A SzondaSMS szolgáltatás keretében mindenki ingyen megtudhatja, vajon az elfogyasztott alkohol mennyi idő alatt ürül ki szervezetéből, és mikor ülhet a volán mögé. A rendszert a Pallas Technologies fejlesztette és üzemelteti - írja a btl.hu.

A megújuló Európai Unió hatalommegosztására vonatkozó, nemrég ismertetett közös francia-német javaslat kapcsán a finn és a portugál kormányfő attól tart, hogy szakadás következhet be az unióban a “nagyok" és a “kicsik" között - írja az euro.hu.

Mind a Lockheed Martin Corp., mind a Tomahawk és Patriot rakétákat gyártó Raytheon Co. üzemi nyereséget tudott felmutatni az elmúlt negyedév során, ám az egyszeri költségek mind a két céget a veszteséges oldalra sodorták.

Hónapokig tartó betegség után, Torinóban elhunyt Giovanni Agnelli, Fiat-vezér. Az ipari csoport tiszteletbeli elnöke 81 éves volt. A Fiat-részvények a hír nyomán emelkedésbe kezdtek, a remények szerint ugyanis könnyebbé válik a Fiat-reorganizációja, a veszteséges autógyártó részleg GM-nek való eladása.

Az RTL Group nem bízik abban, hogy tartósan föllendülnek a hirdetési bevételek. Az európai reklámpiac kilátásai 2003-ban is bizonytalanok lesznek - jelentette ki Didier Bellens, a tévékonszern elnöke a Handelsblattnak.

Az online kiskereskedelemmel foglalkozó Amazon.com Inc. a múlt negyedévet a vártnál jobb eredménnyel zárta. Ezzel történetében immár a második háromhónapos időszakban produkált profitot az idénre vonatkozó prognózisán is javító cég.

A venéz állami olajcég, a PdVSA dolgozóinak 80 százaléka munkába állt. A vállalatnál fokozatosan újraindul a termelés. A sztrájkolók ezt azonban cáfolják - írja az Index. A számháború a termelés nagyságát illetően is zajlik, a sztrájkolók szerint a volumen a hivatalos, napi egymillió hordós szint háromnegyedét sem éri el.

A Shell először szerepel a ŠkodaMotorsport technikai partnereként a január 24-26. közötti Monte Carlo Rally versenyen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK