DÉLUTÁNI ÖSSZEFOGLALÓ

Délután háromnegyed négykor a CAC-40 0,5, a DAX 0,7, a FTSE-100 pedig már 1,1 százalékos mínuszban volt. New Yorkban a Dow Jones és a S&P-500 0,5, a Nasdaq 0,6 százalékkal gyengült negyed óra alatt. A BÉT mutatója 0,2 százalékkal süllyedt és kevéssel 7 260 pont felett állt.
Kummer Krisztián, 2003. február 26. szerda, 15:47
Fotó:

Ami a vezető budapesti részvényeket illeti a Mol és az OTP egyaránt 25 forinttal gyengült, míg a Matáv 1, a Richter pedig 105 forintos többletet könyvelhetett el. A parkettre visszaengedett IEB előnye alig 20 forint volt.

Magyarország EU-tagságát a nyugat-európai közvélemény közel kétharmada támogatja - állapította meg a GfK csoport brüsszeli székhelyű Ad Hoc Worldwide kutató intézetének "Európa jövője" című vizsgálata.

A Monetáris Tanács hétfői döntésének nyomán visszavonta az OTP Bank a korábban már kihirdetett, ám csak március 8-tól hatályos betéti kamatcsökkentést - tudósított az MTI.

Riecke Werner, az MNB alelnöke szerint mivel a gazdaság szereplői láthatóan alkalmazkodtak az erős forintárfolyamhoz, elképzelhető, hogy a legutóbbi inflációs jelentésben megfogalmazottnál kedvezőbben alakulhat a következő években az áremelkedés üteme.

Nincs szükség az infláció csökkenését célzó szigorú monetáris politikára Magyarországon, ha megszületik egy középtávú társadalmi-gazdasági megállapodáson alapuló dezinflációs stratégia - jelentette ki Oblath Gábor, a Kopont-Datorg igazgatója.

Az amerikai elnök elismeréssel szólt a magyar kormány terveiről, s úgy vélekedett, a magyaroknak sokat jelenthet, hogy a kormány tagjai személyesen tájékozódnak a belvízi helyzetről. Bush emellett az iraki válság kapcsán is megdícsérte Medgyessyt.

A fővárosi önkormányzat nem venne részt a 4-es metró építésében, a mintegy 300 milliárdos összköltséget a főpolgármester a kormányra hárítaná, a beruházásra félretett pénzt pedig másra költené - írja a Magyar Hírlap.

Bár a fővárosi lakáspiacon továbbra is túlkínálat van, a budapesti, új építésű lakóngatlanok az idén 5-7, a használt otthonok pedig 4 százalékkal, vagyis infláció alatti ütemben drágulhatnak.

Németországban a fogyasztói árindex januárban nem változott, így az éves infláció 1,1 százalékon stagnált. Az elmúlt év utolsó negyedében a német GDP szintén stagnált.

A spanyol gazdasági növekedés az elmúlt évben 2,0 százalékos volt, míg az utolsó negyedévben ugyanezen mutató 2,1 százalék volt év/év alapon. Ilyen lanyha teljesítményt 1993 óta nem produkált a spanyol gazdaság.

Nem sikerült hozni az árbevételi terveket az első negyedévben a Hewlett Packard-nak, az eredmény azonban a költségmegtakarítási programnak köszönhetően a várt 721 millió dollár lett. A megtakarítások több mint 700 millió dolláros egyszeri kiadással jártak.

A világ negyedik legnagyobb sörgyártója erős növekedéssel zárta az elmúlt évet. A Heineken nettó eredménye - a várakozásoknak megfelelően - 11,2 százalékkal, 795 millió euróra kúszott fel. Az idén még látványosabb növekedésre készülnek, ugyanis új terjeszkedési srtatégiát dolgoztak ki a vállalatnál.

A Host Marriott Corp., amerikai legnagyobb szállodalánca csökkenő negyedéves veszteségről adott számot, miután a hoteleinek kihasználtsága nőtt a terroresemények miatt tragikus mélységbe zuhanó 2001. év végi adatokhoz képest.

A Budapest Aréna, avagy Kavics építésével is megbízott társaság francia anyacége, Bouygues tavaly 666 millió eurós adózott eredményt ért el, az egy évvel korábbi 344 millió euró után.

A Renault a korábbi várakozásokkal ellentétben mégsem a Clio lépcsőshátú, nálunk Thalia néven megismert verzióját fogja gyártani új moszkvai üzemében, hanem a Dacia-utódnak szánt X90 kódnevű kocsi készül majd az orosz fővárosban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK