Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az Egyesült Államok ipari termelése az elmúlt hónapban 0,1 százalékkal visszaesett, holott a piac a szeptemberi 0,2 százalékos növekedés után 0,1 százalékos emelkedést prognosztizált. Az USA-beli cégek készletei szeptemberben csak 0,1 százalékkal nőttek, ami az elmúlt közel két év legalacsonyabb üteme volt, s azt jelzi, hogy a társaságok a gazdaság lassulása miatt egyre óvatosabbak. A német kiskereskedelmi forgalom szeptemberben - öt hónapon belül már a negyedik alkalommal - csökkent, s 0,6 százalékkal maradt el az augusztusitól. A harmadik negyedéves olasz GDP-adat lassulást mutat, hiszen az ország bruttó hazai terméke az előző negyedévhez képest 0,5, az egy évvel korábbihoz viszonyítva pedig 2,4 százalékkal bővült, szemben a várakozások szerinti 0,8, illetve 2,7 százalékkal. Németországban mind az "öt bölcs", mind pedig a DIW gazdaságkutató 3 százalékos idei GDP-bővülést vár. A Magyar Energia Hivatal (MEH) olyan javaslatot fog tenni az árhatósági jogkört gyakorló gazdasági miniszter részére, hogy az árakban elismert földgáz import költségek a következő évekre várható 25 USD/hordó tőzsdei kőolajárhoz (Brent) tartozó költségszintet tükrözzék. Az OMV nem szándékozik a közeljövőben a jelenlegi, 9,33 százalékosnál nagyobb részesedést szerezni a magyar olajcégben. A Moodys Baa1-ről A3-ra - azaz a magyar szuverén devizakötvények plafonjára - javította a K&H Bank Rt., az ABN Amro (Magyar) Bank Rt. és az MKB Rt. hosszú távú besorolását. Az OTP Bank Baa1-es osztályzata egyelőre - pozitív kilátásokkal - felülvizsgálat alatt marad.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!