Az USA-ban októberben a várakozásoknak megfelelően 0,2 százalékos inflációt regisztráltak, s ugyanekkora volt az élelmiszer- és energiaárakat nem tartalmazó magindex is. Az ECB 4,75 százalékon hagyta az irányadó kamatot, s ezzel szintén nem okozott meglepetést. Fitch nemzetközi hitelminősítő ügynökség javította – B mínuszról B-re módosította – Románia hosszútávú deviza és lej-adósságának besorolását, stabil kilátások mellett, ám ez még még mindig meglehetősen gyenge osztályzatot jelent. A Portfólió.hu a Reutersre hivatkozva közölte, hogy a Merrill Lynch „felhalmozásról” „tartásra” módosította a Mol-papírok minősítését, ugyanis a közeljövőben valószínűleg kedvezőtlen hírek várhatók a céggel kapcsolatban. A Merrill 385 forintról 273 forintra csökkentette az egy részvényre jutó eredmény előrejelzését a 2000. évre vonatkozóan. 2001-re minimális eredménynövekedést vár a Merrill, mely 285 forintos EPS-t jelent. A Fidesz MPP frakcióvezető-helyettese kijelentette, hogy a makrogazdasági cél jövőre az infláció csökkentése, amelynek érdekében akár évközi módosító intézkedések alkalmazása sem zárható ki. Magyarországon az első félévben tovább csökkent a hitelintézetek száma, a bankrendszer évközi eredménye pedig 46,9 milliárd forint volt, ami több mint másfélszerese az előző év hasonló időszakában mért eredménynek. A bankrendszer jövedelmezősége 2000 első 6 hónapjában az előző év azonos idő szakához viszonyítva jelentősen javult, az összesített mérlegfőösszeg ugyanakkor reálértékben nem növekedett. A bankpiac koncentrációja tovább enyhült, ám ez a folyamat a tervezett fúziók (KHB-ABN-Amro Bank, BA-CA-Hypobank), továbbá a Postabank privatizációja hatására hamarosan megállhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!