Miután az indulatoktól sem mentes BorsodChem-közgyűlés az igazgatóság kéthavi halasztást ajánló javaslatának elfogadásával véget ért, a BÉT háromnegyed kettőtől ismét engedélyezte a BC-papírokkal való kereskedést. A CE Oil & Gas AG hétfőn tájékoztatja a felügyeletet a társaság tulajdonosi struktúrájáról. A 16,1 százalékos BC-pakettel rendelkező bécsi székhelyű cég ma délelőtt "szakmai hátterű pénzügyi befektetőnek" nevezte magát, amely BC-részesedését rövid vagy közép távú befektetésként kezeli. A feleknek nem sikerült megállapodniuk az Országos Munkaügyi Tanács plenáris ülésén a minimálbér 40 ezer forintra való emeléséről, így a kormány holnaptól önállóan határozhat a kérdésben. Németországban novemberben 2,4 százalék lett az év/év alapon számolt infláció, ami megegyezik az októberi értékkel. Az EU-standardok szerint számolt harmonizált árindex 2,5 százalékkal, illetve 0,2 százalékkal nőtt novemberben. Az eurózóna szeptemberi ipari termelése az augusztusit 0,8, az egy évvel korábbit pedig 5,6 százalékkal haladta meg, szemben a 0,3 százalékos csökkenést, illetve 4,4 százalékos éves bővülést váró prognózisokkal. Az Európai Központi Bank (ECB) szóvivője nem kívánta kommentálni azokat a piaci találgatásokat, hogy az ECB ismét interveniált az euró védelmében, az eurózóna közös pénze jelenleg 0,8391 dolláron áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!