Bristol-Myers Squibb és a DuPont a prognosztizáltnál jobban teljesített, a Pfizer profitja pedig az elemzői konszenzusnak megfelelően alakult. A Lucent vesztesége a vártnál nagyobb lett, s a cég közölte, hogy egy kétmilliárd dolláros költségcsökkentési program keretében 10 százalékos (10 ezer fős) létszámleépítést hajt végre. Kovács F. László a közgyűlés után kijelentette, hogy lezárult a múlt év szeptembere óta tartó bizonytalanság, s az elkövetkezendő években a társaság az izocianát-kémiára kíván koncentrálni. A jelenleg 60 ezer tonnás MDI-kapacitás megduplázásáról szóló döntés meghozatala az új it feladata lesz. Lapunk információi szerint a negyedik igazgatósági tag lecserélésével automatikusan hatályba lépett. az etilénszállítási szerződés értelmében a BC pillanatnyilag nem jogosult a TVK-tól vásárolt etilén kedvezményes árának igénybe vételére 2003 szeptemberétől 2013-ig. A alapszabályban bennmaradt az a szavazati korlátozás, mely szerint ha valaki a részvények több mint 25 százalékát megszerzi, akkor is csak legfeljebb 25 százalékkal szavazhat. Lapunk információi szerint az it elnöke G. H. Stahl, a CE Oil egyszemélyes igazgatója, volt OMV it-tag lesz. Az MVM fizetési meghagyással élt az áramszolgáltatók felé, s azt fontolgatja, hogy az áramszolgáltatók fellépése nyomán a Versenyhivatalhoz fordul. A Matáv 3,18 százalékos tarifaemelésén belül a forgalmi díjak átlagosan 10,2 százalékkal csökkennek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!