Az amerikai munkaerőköltség-index negyedik negyedévi 0,8 százalékos értéke a vártnál 0,3 százalékponttal volt alacsonyabb. Az USA-beli Cisco Systems 1,65 százalékos részesedést szerez a japán Softbankban, s ezen felül 275 millió dollárért megvásárolja a Cisco japán leányvállalatában lévő 12 százalékos Softbank-tulajdonrészt. A Softbank az ügylet révén végre új forrásokhoz jut, amiből fejlesztéseket és akvizíciókat akar finanszírozni. A ma gyorsjelentést közlő tengerentúli cégek közül a Polaroid veszteségről, a Schering-Plough pedig a várakozásoknak megfelelő nyereségről számolt be. Az európai STMicroelectronics chipgyártó igen jó eredményadatokat közölt, ám arra figyelmeztetett, hogy a PC-chipek iránti kereslet az idén 5 százalékkal is csökkenhet. A Reuters-poll szerint még az idén kilátás van a forint árfolyamsávjának 30 százalékra való szélesítésére. A megkérdezett elemzők 2001. januárjára átlagosan 9,67, decemberére 7,38, 2002. decemberére pedig 5,73 százalékos év/év maginflációt várnak. A korábbi hírekkel ellentétben a Mol még nem döntött a gázüzletág eladásáról. A társaságot a gázüzletág jövőjére vonatkozó stratégia kidolgozásánál a Schroeders Salamon Smith Barney tanácsadó cég segíti. Az Auchan 16 milliárdos beruházással Dunakeszin építi fel legújabb hipermarketjét
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!