Az ECB a várakozásoknak megfelelően 4,75 százalékon hagyta az eurózóna irányadó kamatlábát. Decemberben az USA-beli személyi jövedelmek a várt 0,2-0,2 százalékkal szemben 0,4, a személyi kiadások pedig 0,3 százalékkal emelkedtek, ami megegyezik a novemberi értékkel. A Philip Morris negyedik negyedévi EPS-e 14 százalékkal 90 centre emelkedett. A Colgate-Palmolive Co. EPS-e 12 százalékkal 46 centre nőtt, ami egy centtel az elemzői várakozásokat is meghaladta. A Lukoil orosz olajipari óriás a bulgáriai terjeszkedés után továbbra is érdekelt a volt szocialista országok petrolkémiai iparának felvásárlásában, s így Magyarország is szóba jöhet. A Dow Jones tudósítása szerint egyre többen számítanak arra, hogy az MNB 2-3 héten beül 25 bázisponttal 11,5 százalékra csökkenti a kéthetes betéti kamatot. A Rába Rt. - a brazil és az európai kivitel dinamikus növekedése révén - 10 százalékos exportnövekedést vár, míg az USA-ba irányuló szállítások a tavalyi szinten maradhatnak. Várhatóan február 21-én történik meg a futballkötvények-kibocsátása, s összesen 8,3 milliárd forint értékű papírról van szó. A parlament várhatóan még a tavaszi ülésszakban elfogadja az egységes hírközlési törvényt. A kormány az idén 15 milliárd, jövőre pedig 20 milliárd forintot fordít az információs társadalom fejlesztésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!