A BUX kissé elmozdult mélypontjáról, 7 786 pontos értéke 193 pontos csökkenést jelent. Az általános bessz közepette szinte csak néhány áramszolgáltató drágul. Decemberben a vártnál jobban, hó/hó alapon 0,4 százalékkal csökkentek az eurózóna termelői árai, így az éves ütem 5,4 százalékra lassult. A térség üzleti klíma indexe januárban éves mélypontra, azaz 0,95-re esett vissza a decemberi 1,23-ról. A PepsiCo Inc. a negyedik negyedévben - a várakozásoknak megfelelően - 15 százalékkal 567 millió dollárra, részvényenként 38 centre növelte eredményét. Az MNB három hónapos futamidejű, nem kamatozó kötvényeinek mai aukcióján 11,04 százalékos átlaghozam alakult ki, ami 0,38 százalékponttal marad el az egy héttel korábbitól. Az Országgyűlés költségvetési bizottsága támogatja Járai Zsigmond jegybankelnöki kinevezését, aki szerint Magyarország 2006-2007 körül csatlakozhat az Európai Monetáris Unióhoz. Az OTP elküldte az ÁPV Rt.-nek a Postabank 99,9 százalékának megvásárlására tett ajánlatát, mely a további tárgyalások alapját képezi. A hitelintézet alelnöke nem kommentálta a sajtó vételár-találgatásait. Draskovics Tibor, az eddigi vezérigazgató-helyettes tölti be az ABN Amro Magyar Bank Rt. vezérigazgatói tisztségét a K&H Rt.-vel való jogi egyesülésig. A Mehib tavaly az előzetes adatok szerint 82 milliárd forintnyi exportra nyújtott fedezetet.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!