DÉLUTÁNI ÖSSZEFOGLALÓ

A recessziós félelmeket keltő amerikai munkaerőpiaci adatok miatt esnek a tengerentúli indexek: a DJIA immár 1,26, a Nasdaq pedig 3,2 százalékos mínuszban van. Mindez az európai besszt is felerősítette, a Footsie és a DAX mintegy 1,2 százalékkal van tegnapi záróértéke alatt.
Ádám Viktor, 2001. április 6. péntek, 16:09
Fotó:

A BUX 6 701-es értéke 38 pontos csökkenést takar. A BÉT indexét a Matáv próbálja megtartani, a mutató szempontjából kisebb jelentőségű TVK napi maximumán, 3 600-on forog.
Márciusban az Egyesült Államokban a várt 60 ezres növekedés helyett 86 ezerrel több munkahely szűnt meg, mint amennyi új létrejött. A munkanélküliségi ráta a prognosztizáltnak megfelelően 4,3 százalékra emelkedett. A Fitch után a Moody's is lerontotta Törökország hitelminősítését, s az összes szuverén és kereskedelmi besorolás kilátása az eddigi stabilról a további leminősítést valószínűsítő negatívra változott. A német Infineon AG chipgyártó idei beruházási kiadásait beruházási 500 millió euróval, költségeit pedig 700 millióval csökkenti.
A PSZÁF a jövőben kiemelt figyelmet fordít a pénzügyi intézmények jelenleginél pontosabb ügyféltájékoztatására, a befektetési termékek összehasonlíthatóságának megteremtésére, illetve a bankok lakossági hitelezésében rejlő kockázatainak értékelésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK