Márciusban a brit termelői árak növekedése a februári 1,4 százalékról 0,8 százalékra lassult éves szinten. Februrában a német ipari termelés hó/hó alapon a várt 1 százalékos csökkenés helyett 0,6 százalékkal nőtt, míg az egy évvel korábbit 4,7 százalékkal haladta meg, szemben a prognosztizált 3 százalékkal. Az Amazon.com online kiskereskedelmi cég előzetes adatai szerint a részvényenkénti veszteség a várt 30 centnél jóval kedvezőbb, 22 cent lehet. Júniusig várják a pályázatokat szlovák VUB és IRB hitelintézetek állami kézben lévő, mintegy kétharmados pakettjére. Az IRB-csomagra eddig egyedül az OTP Bank, a VUB-pakettre pedig a Société Générale és az olasz BCI nyújtott be ajánlatot. A PM inflációs prognózisa júniusra még 10 százalék körüli 12 havi inflációt mutat, de a júliusi és augusztusi hó/hó alapú defláció révén a szeptemberi 12 havi árindex már nem éri majd el a 8 százalékot, év végére pedig 7 százalék alá esik az árindex. Az MNB három hónapos futamidejű, nem kamatozó kötvényeinek mai aukcióján 11,21 százalékos átlaghozam alakult ki, ami az egy héttel korábbinál 11 bázisponttal magasabb. Oroszország egyebek mellett visszavonta a magyar baromfira, tojásporra, hús- és tejtermékekre, tenyésztojásra, naposcsirkére, takarmányra és állatgyógyászati készítményekre vonatkozó, s a száj- és körömfájás-járvány miatt elrendelt importtilalmat. A Mol Rt. szerda 0 órától a motorbenzinek árát 3 forinttal emeli, a gázolajét pedig 3,25 forinttal csökkenti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!