Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Márciusban - az idén először - a várt 0,5 százalék helyett 3 százalékkal nőttek az Egyesült Államokban a tartós fogyasztási javak iránti megrendelések. Az első negyedévben 2,3 százalékra lassult a lengyel gazdaság éves szintű növekedése, s a gazdasági miniszter az év egészét tekintve 4 százalék körüli bővülést vár, szemben a költségvetésben szereplő 4,5 százalékkal. A tartományi adatok láttán a szakértők egyre biztosabbak abban, hogy az áprilisi német infláció a várt 2,7 százaléknál magasabb, 2,8-2,9 százalék lesz. A hathónapos DKJ-k átlaghozama a két héttel korábbihoz képest 5 bázisponttal, 10,91 százalékra emelkedett. Az OTP közgyűlésén - bár 56 elsőbbségi részvényes a cseredíj ellen foglalt állást - elfogadták az elsőbbségi részvények törzsrészvényekké való, cseredíjas átalakítását. A hitelintézet igazgatósága egyébként testületileg lemondott, a bank 20 százalékos osztalékot fizet. Az MKB közgyűlése a 8,01 milliárd forintos adózott eredményből 18 százalékos osztalékfizetésről határozott. A Pick-közgyűlésen a részvényesek kivették az alapszabályból a 33 százalékos korlátot átlépő tulajdonos számára előírt vételi ajánlati kötelezettséget, s elfogadták azt a módosítást, miszerint csak az a részvényes szavazhat Pick-közgyűlésen, akinek 60 nappal korábban birtokában voltak a részvények. A társaság egyébként a szükséges fejlesztésekre hivatkozva nem fizet osztalékot. A Fevita 160 millió forintos adózott eredmény mellett 6 százalékos osztalékot fizet, s egy meg nem nevezett céggel felvásárlási tárgyalásokat folytat. A tavaly 5,39 milliárd forintos adózás előtti eredményt elért Titász Rt. egy részvényre 12 százalék osztalékot fizet. A Pannon-Váltó közgyűlése a 245 milliós adózott nyereség után 10 százalékos osztalékról határozott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!