A múlt héten a vártnál erősebben, 408 ezerre nőtt a munkanélküli ellátásért jelentkezők száma az USA-ban. Az első negyedévben a bérköltségek átlagosan 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az ECB a várakozásoknak megfelelően 4,75 százalékon hagyta az eurózóna irányadó kamatát. A két fél szándéknyilatkozata szerint az Alcatel az európai piacra szánt GSM telefonjainak gyártásával a Flextronicsot bízza meg. A Moody's lerontotta az Ericsson hosszú és rövid távú hiteleinek minősítését. A tavalyi terjeszkedés nyomán felhalmozódott adósságállomány miatt lemondott a British Telecom elnöke, Sir Ian Vallance, utódja Sir Christopher Bland, a BBC elnöke lett. A Texaco Inc. az első negyedévben az egy évvel korábbinál közel 50 százalékkal nagyobb, s az elemzői várakozásokat is meghaladó eredményt ért el. A 12 hónapos DKJ-k mai aukcióján 10,72 százalékos átlaghozam alakult ki, ami 1 bázisponttal kisebb, mint a két héttel korábbi értékesítés átlaghozama. A BÉT forgalmi bevétele - a tervezett kevesebb mint felére, mintegy 5 milliárd forintra zuhant napi forgalom következtében - várhatóan nem éri el a várt 1 milliárd forintot, így tőzsde közgyűlése kiadáscsökkentő programot fogadott el. Miután az fb visszavonta a tőzsde stratégiáját is kritizáló dokumentumot, a testület elnöke, Pleschinger Gyula lemondott. A Richter idénre 0,90-0,91 dollár/euró sávban kötött 3, 6 és 12 hónapos fedezeti ügyleteket. A cég a Hungaropharma privatizációs pályázatán az Egissel és a Béres Rt.-vel közösen hajlandóak lenne indulni, de a kereskedelembe való befektetést a Richter átmenetinek tekinti. Beruházásra az idén a Richter a tavalyinál lényegesen kevesebbbet fordít, külföldi érdekeltségeit azonban 10-15 millió dollárért több menetben tőkésíti. Piaci pletykák szerint a BorsodChem holnapi közgyűlésén az igazgatóság 150 forintos osztalék elfogadását javasolja. A Budapest Bank Rt. (BB) a törzs- és a kamatozó részvényekre 5, az osztalékelsőbbségi papírokra 8 százalék osztalékot fizet. A BB igazgatósága visszavonta a három BB-érdekeltséggel történő fúzióra tett korábbi javaslatát. Az itteni PC-piac mintegy ötödét uraló Compaq Computer Magyarország Kft. 2001. első negyedében - a tervnek megfelelően - 9,5 milliárd forint feletti árbevételt ért el úgy, hogy csak az otthoni felhasználók, illetve a kis- és közepes vállalkozások körében bekövetkezett számottevő forgalomnövekedés. A Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. közgyűlésének döntése szerint a cég a törzs- és dolgozói részvényekre 7 százalékos, az elsőbbségi részvényekre pedig 8 százalékos osztalékot fizet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!