A blue chipek közül az emelkedést a Matáv vezeti, mintegy másfél százalékkal, de drágul a Mol és a Richter is, miközben az OTP 200 forintos mínuszban van. A Tőzsdetanács 2001. augusztus 28-i döntése értelmében 2001. szeptember 20-tól - azaz csütörtöktől - USD/HUF, EUR/HUF opciós ügyletek kötésére is lehetőség nyílik a BÁT Pénzügyi Szekciójában - közölte az árutőzsde. Ami a nemzetközi makrogazdasági híreket illeti, az eurózónában augusztusban a fogyasztói árszínvonal nem változott a júliusihoz képest, így az éves inflációs ráta 2,8 százalékról 2,7 százalékra mérséklődött. Ezzel immár harmadik egymást követő hónapban lassult a pénzromlási ütem. Az Egyesült Államokban a múlt hónapban a várt 0,2 százalék helyett 0,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, míg a reálkeresetek 0,3 százalékkal emelkedtek. Folytatódik a kamatcsökkentési hullám: a Federal Reserve és az Európai Központi Bank után ma a japán és a brit jegybank is a kamatvágás mellett döntött. Idehaza erről nincs szó: Auth Henrik, az MNB alelnöke mai nyilatkozatában kiemelte, hogy az MNB egyelőre nem tervezi a kamatok csökkentését, de a következő rendes monetáris ülésén újra áttekintik a gazdaság helyzetét. A J.P. Morgan 25 bázispontos mérséklésre számít. Az MNB alelnöke úgy véli, hogy a folyó fizetési mérleg hiánya idén alatta maradhat az ez évre tervezett 2,4 milliárd eurónak, ám az Egyesült Államokat ért terrortámadás hatásai komoly bizonytalansági tényezőt jelentenek. Az MTI szerint a rendőrség száznál is több számítógépet foglalt le a Coca-Cola dunaharaszti központi telepén szoftverek illegális felhasználásának gyanújával, ám az üdítőital-gyártó cég cáfolta a gépek lefoglalásának hírét. Ma adták át a magyar Vodafone 200 millió forintba kerülő hálózatfelügyeleti központját. A 320 ezer aktív előfizetőt számláló cég arra számít, hogy az idei további fejlesztések révén az év végére a lakosság 95 százalékát fedi majd le hálózatával. A Novell ma bemutatta a NetWare 6-ot, a társaság új hálózati operációs rendszerét. A szoftvercsomag lehetővé teszi, hogy a felhasználók bárhonnan, bármilyen kommunikációs eszközzel elérjék a vállalati erőforrásokat. A Dresdner Bank a korábban bejelentett, 6 500 fős létszámleépítésen túl további 1 300 dolgozója elbocsátását tervezi 2003 végéig. A hitelintézet célja, hogy költségeit évi 1,3 millió euróval csökkentse. A Vitesse Semiconductor a korábbi, mintegy 50 millió dollár helyett 37-40 milliós bevételre számít, míg részvényenkénti vesztesége 12-15 centre rúghat, szemben az elemzői várakozásokban szereplő 9 centtel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!