A BÉT-en a Matáv 2, az OTP és a Richter 4, a Mol pedig három százalék körüli mínuszban van. Az értékpapír-piacokat az amerikai válaszcsapást kísérő aggodalmak mellett az újabb profit warningok is sújtják, de negatívan hatott a tolouse-i vegyiüzemben történt súlyos robbanás híre is. Bombariadó miatt kiürítették a londoni értéktőzsdét, az elektronikus kereskedés ugyanakkor folytatódik. Az Atofina petrolkémiai csoport érdekeltségébe tartozó Grand Paroisse társaság megerősítette, hogy robbanás volt tolouse-i műtrágyagyárában, vagyis - ellentétben a korábbi híradásokkal - nem az Ariane rakéták hajtóanyagát készítették az üzemben. Az Európa harmadik legnagyobb műtrágyagyárában bekövetkezett balesetben - hivatalosan meg nem erősített adatok szerint - több mint 200 fő megsérült és legalább tízen életüket vesztették. Tolouse-ban evakuálták az iskolákat, bezárták a repülőteret és a metrót, s a város lakosait arra szólították fel, hogy maradjanak otthon. Zuhant a Morgan Stanley nyeresége: a befektetési bank részvényenkénti eredménye a harmadik negyedévben 65 cent lett, szemben az egy évvel korábbi 1,09 dollárral, miközben a társaság forgalma 16 százalékkal 5,3 milliárd dollárra csökkent. A Northwest Airlines közölte, hogy 10 ezer fős létszámleépítést hajt végre, s emellett a menetrendszerinti járatait 20 százalékkal csökkenti. A 12 olaszországi nagyváros előzetes adatai szerint szeptemberben 2,6 százalékra, azaz 11 havi mélypontjára süllyedhet az infláció úgy, hogy havi összehasonlításban stagnál a fogyasztói árszínvonal. Az Egyesült Államok 600 millió dollárnyi szuverén pakisztáni küladósságot fog átütemezni egy hétfőn aláírandó megállapodás alapján, így próbálva megnyerni Pakisztán támogatását az afgán célpontok elleni akcióhoz. Az USA azzal a kéréssel fordult Magyarországhoz, hogy légtérhasználatot és földi kiszolgálást biztosítson az amerikai repülőgépek számára - a nemzetbiztonsági kabinet az Országgyűlés támogatását kéri az ügyben. Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 20-ával kinevezte Frischmann Gábort a Hírközlési Főfelügyelet (HíF) elnökének - a megbízatás hat évre szól. Egy várhatóan ötéves beruházási program keretében mintegy 3 milliárd forintos, részben zöldmezős beruházás megvalósítására készül az olasz tulajdonban lévő kaposvári székhelyű KOMETA 99 Kft., s a húsipari cég helyhatósági támogatást is vár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!