A börzén a drágulást mintegy 6 százalékkal a Matáv vezeti, de jól teljesít a Mol és az OTP is, miközben a Richter másfél százalék körüli mínuszban van. A háromhónapos diszkontkincstárjegyek mai aukcióján az egy héttel korábbinál 6 bázisponttal alacsonyabb, 10,77 százalékos átlaghozam alakult ki. Az elmúlt hónapban tovább nőtt a magyarországi mobiltelefon-penetráció, azaz 100 lakosra az egy évvel korábbi 23,6, illetve a júliusi 39 után 40,1 aktív GSM-előfizető jutott - áll a Hírközlési Főfelügyelet augusztusi gyorsjelentésében. Némileg csökkent a Westel piacrészesedése, 52 százalékra, míg a Pannon GSM-é 40,3 százalékra, a Vodafone-é pedig 7,7 százalékra nőtt. A jelenlegi költségeket nem növelve a jövő év elején újabb 510 iskola csatlakozik a Sulinet-hálózathoz, míg az adatátvitel sebessége összességében háromszorosára nő. A szeptemberi előzetes adatok szerint Németországban augusztushoz képest stagnált a fogyasztói árszínvonal, így éves szinten a pénzromlás üteme 2,1 százalékra lassult. Franciaországban is kedvezően változott az infláció, a fogyasztói árak augusztusban 2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A terrortámadások következtében jelentősen rosszabbodtak az Egyesült Államok kilátásai, az ország gazdaságára recesszió vár - vélekedett a Goldman Sachs vezető közgazdásza. Korábban a Merrill Lynch, a UBS Warburg és a Lehman Brothers közölte, hogy várakozásaik szerint az amerikai GDP a második félévben csökkenni fog. vételt ért el tavaly, nettó nyeresége pedig meghaladta az egymilliárd rubelt. Az angol EMI-csoport bejelentette, hogy az utóbbi hónapokban a hanghordozók piacán érzékelhető visszaesés miatt idén előreláthatóan 20 százalékkal csökken az adózás előtti eredménye. A Coca-Cola Co. fenntartja idei eredményterveit, s arra számít, hogy forgalmának volumene - a piaci várakozással összhangban - a harmadik negyedévben 4-5 százalékkal nő majd. A Lehman Brothers Holdings Inc. a harmadik negyedévben 309 millió dollár, azaz részvényenként (EPS) 1,14 dollár nyereséget ért el, ami közel harmadával marad el az egy évvel korábbitól. Az elemzők ugyanakkor ennél is gyengébb eredményre számítottak, a konszenzusban 1,08 dolláros EPS szerepelt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!