Péntek reggel egy euróért még 234,50 forintot kellett fizetni, aztán innen 233 erősödött vissza a hazai fizetőeszköz, de 10 óra közül ismét 234,20-ra gyengült a forint, tájékoztatta a Napi Online-t Kolba Miklós Zoltán, az ING devizaüzletágának vezetője. Péntek délutánra azonban a vegyes amerikai makroadatok mellett ismét erősödött a forint, és 233,40-en állt. Ami a jövőt illeti, a szakember úgy látja, hogy a 234,50-es szint áttörése után a forint akár 236,50-237-ig is gyengülhet, emellett a dollár-shortok egyre költségesebbek lesznek, így egyre többen szállnak ki belőle, azaz még több forint kerül a piacra. Péntek délután egyetlen svájci frankért 141,45, míg egy dollárért 150,05 forintot kellett adni, egy eurót pedig 1,5551 dollárra váltottak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!