Miután reggel 269,10 forint is volt az euró jegyzése, az euró/forint délután ismét visszatért a 270-es szint fölé. A forint nagyjából ismét együtt mozgott a zlotyval; a kereskedés közepes forgalom mellett zajlott.

Úgy tűnik, a piac a 270 forint alatti euróárfolyam esetén többnyire euró-vétellel reagál; ezek alapján a következő napokban is 270 forint körüli, illetve valamivel e fölötti euró-árfolyam valószínűsíthető Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője szerint.

Továbbra is a külső kockázatvállalási hangulat határozza meg elsősorban a piac folyamatait, a régiós hírek, vagy az euró/dollár árfolyammozgások most kevésbé befolyásolják a trendet.

Délután négy óra körül a dollár jegyzése 193,75, a svájci franké pedig 183 forint körül állt, míg az euró dollárhoz viszonyított árfolyama a korábbi 1,39 alól ismét 1,3950 körüli szintekre emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!