A recessziós félelmek miatt tudott hétfőn reggel az euró/dollár keresztárfolyam kétéves méylpontjára 1,225 környékére süllyedni - véli Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője.  Ugyanakkor napközben már 1,23 fölé is visszakapaszkodott a keresztárfolyam köszönhetően annak, hogy a kínai gazdasági folyamatokért felelős vezető borúsan látja a világ második legnagyobb gazdaságának növekedési kilátásait.

A hétfői mérsékelt dollár gyengülés az euróval szemben meglátszott a forint árfolyamán is. A dollárral szemben 236-ról 235 alá esett a kurzus. Az euró reggel még közel 290 forintot ért, de délután már 288 közelében kereskedtek a devizapárral. A forint erősödésében szerepet játszhatott a vártnál kedvezőbb előzetes májusi külkereskedelmi egyenleg is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!