Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedd délután 293,27 forintba került egy euró, ez már 0,1 százalékkal magasabb volt a hétfői árfolyamnál. A nap első felében 292 alatt is járt a jegyzés, majd délután onnan fordult vissza. A dollárral szemben 224,46-ig gyengült a magyar deviza, míg a svájci frank 236,44 forintba került. A nemzetközi piacokon az euró nem tudott 1,31-ig erősödni a dollárral szemben, talán majd a szerdai Fed Bézs-könyv vagy a csütörtöki ECB-kamatdöntés mozgathatja meg az árfolyamot.

A forint piacán jórészt a nemzetközi folyamatok diktálják a tempót, az utóbbi napok gyengülése a feltörekvő piacokon tapasztalható elbizonytalanodásnak volt köszönhető. A szerdai Bézs-könyvből kiderülhet, hogyan látja a Fed az amerikai gazdaságot, ami ismét előhozhatja a kötvényvásárlás leállításától való félelmet. Emellett a héten májusi munkaerőpiaci statisztikák is megjelennek a tengerentúlon, ami szintén megbolygathatja a befektetők hangulatát. Európában az ECB csütörtöki kamatdöntő ülésére lesz érdemes figyelni, ha meglépik a negatív betéti kamatot, akkor az az euró gyengülését hozhatja.

A magyar kötvények másodpiacán kedden jelentős hozamcsökkenés volt tapasztalható, ezzel kompenzálták a befektetők a múlt hét végi hozamemelkedést. A legnagyobb mértékben, 23 bázisponttal a tízéves hozam esett vissza, így a referenciajegyzések kedden 4 százalék és 5,72 százalék között szóródtak. Mindezek mellett az ÁKK a tervezett 50 helyett 60 milliárd forintnyi három hónapos diszkont kincstárjegyet értékesített minimálisan csökkenő hozam mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!