Szerda délután 292,55-nél állt az euró jegyzése, ez szinte hajszálra megegyezett az egy nappal korábbi szintnél. A dollárral szemben sem mozdult érdemben a forint, 222,60-nál állt a zöldhasú jegyzése, míg a svájci frank 236,87 forintba került. A nemzetközi színtéren a dollár ismét erősödésnek indult Ben Bernanke szavai után, a Fed elnöke ismét azt hangsúlyozta, hogy kedvező gazdasági körülmények mellett a jegybank 2014 közepén elkezdheti lassítani eszközvásárlását. A szakemberek ennél korábbi leállásra számítottak, sokak szerint már szeptemberben csökkenhet a havi 85 milliárd dolláros összeg.

A magyar piacra Navracsics Tibor kedd esti szavai voltak hatással, a közigazgatási és igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy ősszel a kormány további lépésekkel segítheti a devizahiteleseket, erre a hírre gyengült egészen 294,50-ig a forint az euróval szemben napközben.

A magyar állampapírok másodpiacán is érezhető volt a befektetők megtorpanása, a rövid futamidőkön ugyan még egy kicsit csökkent a hozam, a leghosszabb papírok esetében viszont tíz bázispont körüli hozamemelkedést regisztrált az ÁKK. Így a referenciahozamok 4,06 százalék és 6,22 százalék között szóródtak.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!