Hétfőn már 298 felett is járt az euró jegyzése, megközelítve a JP Morgan tavaly adott 299 forintos euró célárát. Azonban a forint vesszőfutása itt véget ért egy időre - annak ellenére, hogy igazán forint erősítő hír nem jött ki a piacra. A kormány ugyanis ahelyett, hogy megnyugtató nyilatkozatokat közölt volna, csak annyit tett, hogy a gazdasági minisztérium kiadott egy közleményt, amelyben közölte, a forint ellen spekuláló befektetők állnak a gyengülés hátterében. Ezt viszont nem Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter múlt csütörtökön a Heti Válaszban megjelent cikke indított el, hanem Nouriel Roubini, a Roubini Global Economics (RGE) vezetőjének hírleve - véli a minisztérium. Szerintük a világhírű befektetési guru múlt keddi elemzése indította el a lejtőn a forintot, ugyanis ő azt írta, hogy amíg nincs IMF-megállapodás, addig érdemes az eurót venni a magyar fizetőeszköz ellenében. Mindenesetre délutánra a viszonylag semleges nemzetközi hangulatban 296 alá csúszott vissza a forint jegyzése. Ennek hátterében az a hír áll, hogy a magyar kormány befektetői találkozót szervez nagy nemzetközi bankok segítségével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!