Démász-várakozás: részvényenként 712 forint lehet a profit

A NAPI Gazdaság által megkérdezett elemzők konszenzusa a Démász háromnegyedéves eredményére 2,63 milliárd forint, amely részvényenként 712 forintnak felel meg.
Tallósy István, 2001. november 10. szombat, 07:25
Fotó:

Az egyetlen "A" kategóriás áramszolgáltató nyeresége a július elsején életbe lépett áramáregyezség (az MVM 3,9 százalékkal csökkentette az áram nagykereskedelmi árát) révén megugrott a korábbi két negyedévhez képest, de a bázisidőszakétól még így is elmarad. Az eredmény csökkenésében az amortizáció növekedése, és az első féléves nyomott áramárak játszottak szerepet. A társaság 2001 egészében minden bizonnyal részvényenként 1000 forint feletti eredményt majd el, amely után nem zárható ki az ezer forintos osztalék kifizetése sem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK