BUX

Derűsebb lett a forint délutánra

A Fitch bejelentését követően délután ismét erősödött a forint az euróval szemben, és ez újra 240 alatti svájci frankot eredményezett.

Deák Bálint, 2011. augusztus 16. kedd, 15:55

Kedden korrekcióval indult a nap a devizapiacon, a forint árfolyama ezért az euróval szemben 271 felett is megfordult egy kicsivel, míg a svájci frank 242,70 forinton érte el napi csúcsát. Délután ugyanakkor a Fitch bejelentése (megerősítették az USA AAA osztályzatát), és a vártnál kedvezőbb amerikai ipari termelési adat hatására ismét erősödni tudtak a régió devizái - mondta el a Napi Gazdaság Online-nak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője.

Ennek hatására 270 forint alá jött le az eurókurzus, míg a svájci frank az euróval szemben újra 1,13 fölé emelkedett. Mindez azt jelentette, hogy a frank forinttal szembeni árfolyama újra 238 közelébe jött le. A nagy kérdés ugyanakkor szerdára maradt, a piac ugyanis nagyon várja, hogy mit jelentenek be a svájciak. Remélhetőleg lesz bejelentés mert ha nem, elszabadulhat a pokol - véli a szakértő.

Az euró is erősödött a dollárral szemben délután, így a napközbeni 1,435 közeli szintekről 1,44 közelébe jött fel a keresztárfolyam. A dollár a forinttal szemben 187,50-et ért délután.