Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A befektetők kedélyállapotának nem használt az a hír sem, amely Bernard Madoff egykori Nasdaq-enök letartóztatásáról szól egy horribilis, 50 milliárd dolláros csalási vád kapcsán. A pénteki kiskereskedelmi adat a vártnál jobb lett ugyan, de a termelői árak a becslést meghaladó mértékben csökkentek. A General Motors papírja 10, a Ford-részvény pedig 8 százalék fölött esett a nyitás után, és az Exxon Mobil, valamint a Chevron értékpapírjai is veszítettek árfolyamukból, miután a nyersolaj ára ismét 45 dollár alá csökkent New Yorkban. Az autóipari csomag elbukása a Honda és a Daimler részvényárfolyamát is lejtőre küldte, miután a detroiti autógyárak elbukása a félelmek szerint az egész, globális autóipart megrengetheti a beszállítói hálózaton keresztül. A Bank of America részvénye is több százalékkal gyengült arra a hírre, hogy a pénzintézet a következő három évben 30 ezer alkalmazottjától szabadulna meg. A nyitás után egy órával a Dow Jones 1,6, a Nasdaq 0,6, az S&P 500 indexe pedig szintén 1,6 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!