A cég tavalyi vesztesége 5,265 milliárd euró volt, öt éven belül negyedszer zárt veszteséggel. A legnagyobb németországi kereskedelmi banknak két éve 341 millió euró nyeresége volt.

A Deutsche Bank tavalyi bevétele 8 százalékkal, 23,165 milliárd euróra zsugorodott.

Csütörtökön a bank arról is jelentett, hogy a tavalyi utolsó negyedévben a vesztesége 1,483 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 409 millió euróról, a bevétele pedig 4 százalékkal, 5,349 milliárd euróra süllyedt.

Elemzők a negyedévre szerényebb, 1,04 milliárd euró veszteségre és némileg kisebb, 5,3 milliárd euró bevételre számítottak.

A Deutsche Bank tavaly júliusban indította el 3,4 milliárd eurós szerkezetátalakítási tervét. A strukturális átalakítás célja, hogy ismét stabilan nyereséges legyen. A bank ennek keretében például 18 ezer dolgozóját elbocsátja, közülük 4100-nak már fel is mondott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!