Ezzel megerősítették a Reuters hírügynökség hasonló korábbi információját, amely szintén jól értesült, magát megnevezni nem kívánó személyre hivatkozott.

A Deutsche Telekom eddig a T-Mobile társaság részvényeinek 60 százalékát birtokolta. A T-Mobile Czech Republic további 40 százalékát a németek a Mid Europa Partners (MEP) és a dubaji székhelyű Al Ain pénzügyi alaptól vásárolta meg mintegy 800 millió euróért - jegyezte meg a Reutersnek nyilatkozó üzletember. A készülő tranzakcióról nemrégiben a német Manager Magazin Online írt.

A Deutsche Telekom mobil és vonalas telefonhálózatot tervez működtetni egész Európában. Tavaly novemberben 546 millió euróért megvette a prágai központú GTS Central Europe távközlési csoportot, amely a cseh, a magyar, a lengyel, a román és a szlovák piacon összesen 38 ezer céges felhasználónak nyújt szolgáltatásokat. A németek akkor azt közölték, hogy a cég megvásárlásával csehországi tevékenységüket kívánják megerősíteni. A cseh sajtó ugyanakkor arról is spekulált, hogy a németek eladhatnák 60 százalékos részvénycsomagjukat a T-Mobile társaságban.

A GTS Central Europe iránt a cseh PPF pénzügyi befektető csoport is érdeklődött. A leggazdagabb cseh, Petr Kellner tulajdonában lévő PPF végül is a spanyol Telefónica társaság tulajdonában lévő Telefónica Czech Republic társaságot vette meg. A T-Mobile Czech Republic 1996 óta van jelen a cseh piacon. A társaságnak tavaly 5,83 millió ügyfele volt, s ezzel a legnagyobb csehországi mobiltelefon szolgáltató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!