Hatalmas árfolyamveszteséggel kezdte a hétfői napot az orosz deviza, a rubel. A dollárhoz mért árfolyama több mint 30 százalékkal esett: a jegyzés a 110-as szint fölé került első körben. 

Ez körülbelül azt jelenti, mintha az euró a forinthoz mért árfolyama egy napon belül 475-ös szintre ugrott volna. Vagyis durván 100 forinttal drágult volna az euró. 

A rendkívüli rubelzuhanás miatt az orosz jegybank azonnal drasztikus kamatemelésről döntött, az eddigi 9,5 százalékos kamatot 20 százalékra emelte - írja a Bloomberg.

A szigorítás annyit segített a rubelnek, hogy a dollárhoz mért jegyzése 100 körüli szintre ment vissza, ami még így is tetemes mínusznak felel meg napon belül. 

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!