A forint az euróval szemben nagyobb, a dollárral szemben kisebb mértékben gyengült azzal párhuzamosan, hogy az euró kéthavi mélypontról fordult vissza a dollárral szemben az EKB kamatdöntő ülését követően. Az euró erősödését Mario Draghi EKB-elnöknek a kamattartó döntés indoklásában tett megjegyzése váltotta ki, miszerint a kormányzótanács mérséklődő kockázatát látja a recesszió bekövetkezésének az euróövezetben.

Az eurót a kora reggeli 325,42 forint után este fél hétkor magasabban, 326,33 forinton jegyezték, a dollár jegyzése pedig 292,27 forintról 292,61 forintra emelkedett. A svájci frank forintjegyzése viszont a kora reggeli 296,64 forintról 325,45 forintra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!