Csütörtök reggel az eurót 352 forint körül jegyezték a devizapiacon, ez gyengülést jelent a szerdai szintekhez képest.

A Magyar Nemzeti Bank keddi kamatvágása előtt az euró a 346-347 forinot szinteken mozgott, azóta viszont fokozatosan gyengült a magyar deviza. A dollárt árfolyama a kamatcsökkentés előtt még 310 forint alatt ingadozott, csütörtök reggel viszont már 313 forintnál tartott.

Piaci elemzők az MNB döntése után jelezték, hogy a forint az alacsonyabb kamatszintre gyengüléssel reagálhat. Az euró jegyzése akár a 355-356 forintos zónáig emelkedhet, a dollrá pedig első akár 316 forintig is drágulhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!