Devizacsere-megállapodást kötött Egyiptom és Kína

Devizacsere-megállapodást írt alá kedden Egyiptom és Kína a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok fellendítése céljából.
MTI-Eco, 2016. december 6. kedd, 18:54
Fotó: Reuters

A CBE egyiptomi jegybank és a People's Bank of China, a kínai jegybank 18 milliárd jüan (2,62 milliárd dollár) értékben írt alá hároméves futamidejű devizacsere-megállapodást (swap), ami a CBE közleménye szerint a felek egyetértésével meghosszabbítható. "Mindkét fél számára előnyös, az egyiptomi gazdasági reformnak nyújtott kínai támogatást tükröző megállapodásról van szó" - írja a közlemény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK