Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jó erőben zárta a múlt hetet a forint, ezt a hetet viszont már gyengüléssel indította. Az euró ára hajnal óta 392-ről 398-ra ment fel, a dolláré 382 környékéről 390 fölé ugrott. Az intenzív forintgyengülés mögött az áll, hogy a közeljövőben ronthatják a hitelminősítők Magyarország besorolását. 

"Az S&P kilátásrontása miatt gyengülni kezdett a forint a mai kereskedésben, ezzel az árfolyam visszatért az emelkedő trendvonal fölé. Ha ezt is áttörné 396-nál, rövid időn belül elérhető lehet a 400-as szint" - közölte az Equilor Befektetési Zrt. 

A hétfői piacnyitást megelőzően még kedvezőek voltak a jelek a hétvégi kereskedés alapján.

Az S&P szerint külső tényezők rontják Magyarország lehetőségeit:

  • Nagy a kitettség az orosz energetikai ellátás irányában
  • Nincs megállapodás az egyre kritikusabbnak számító uniós forrásokról
  • Kiugróan magas az infláció
  • Megszorítások várhatók a kormányzat és a jegybanki döntéshozók részéről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!