Az euróval szemben a Sargentini-jelentés megszavazása után begyengült a forint, az árfolyam 326,39-ig szaladt, majd estére 325,28 forintos szintig erősödött vissza. Mindez még így is 0,2 százalékos gyengülésnek felel meg az előző napi, késő délutáni szintekhez képest.

A dollárral szemben szintén gyengült az EP-szavazást követően a magyar deviza, nap közben 278,82 és 282 forintos sávban mozgott. Este a zöldhasút 279,47 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, ami 0,1 százalékos erősödésnek felelt meg.

A svájci frank/forint kurzusa szerdán 287,18 és 289,59 közötti sávban mozgott, estére 0,2 százalékkal járt gyengébb szinteken a magyar fizetőeszköz, mint előző nap délután. Ez 288,18 forintos frankárfolyamot jelentett szerda este.

Szerdán a dollár is gyengült az euróval szemben, szerda este 1,1639 dolláron jegyezték az euró egységét.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!