Keresi az irányt a forint

Enyhe kilengést követően a forint visszatért a hétfő késő délutáni szintek közelébe az euróval és a dollárral szembe. A svájci frank/forint árfolyam 0,1 százalékkal került feljebb.
Szabó Zsuzsanna, 2019. február 26. kedd, 10:34
Fotó: Shutterstock

Az euró a reggeli-kora délelőtti órákban 317,57 és 318,06 forint közötti sávban mozgott, majd fél 11 körül a hétfő késő délutáni szint közelébe, 317,51 forinthoz tért vissza.

A dollár/forint kurzusa kedden 279,58 és 280,24 forintos sávban mozgott, fél 11 körül a zöldhasúért 279,78 forintot adtak a bankközi devizapiacon, ami nagyjából a hétfő késő délutáni árfolyamnak felel meg.

A svájci frankkal szemben 0,1 százalékot gyengült a forint, ami 279,84 forintos frankárfolyamot jelentett.

Eközben az euró/dollár árfolyama szintén a hétfő késő délutáni szinten mozgott, ami 1,1359 dolláros euróárfolyamot jelent.

Kedden a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő ülést tart, ami a forint árfolyamát is megmozgathatja.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK