A forint árfolyama a főbb devizákkal szemben az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntő ülését követően mozdult be látványosabban, ám jelentős kilengéseket még így sem okozott.

Az euró/forint kurzusa 322,97 és 324,29 forint közötti sávban mozgott szerdán napközben, majd estére - a Fed döntést követően - 323,47 forintig erősödött vissza. Ez azonban még így is 0,1 százalékkal gyengébb szintet jelent a kedd késő délutáni árfolyamokhoz képest.

A dollárral szemben estére 0,2 százalékkal került erősebb szintekre a forint a keddihez képest, ez 288,07 forintos jegyzést jelentett.

A svájci frank árfolyama 0,4 százalékkal gyengült, így az alpesi devizáért 289,97 forintot kértek szerda este a bankközi devizapiacon.

Eközben a dollár 0,3 százalékkal gyengült szerda estére az euróval szemben, a kurzus este 1,1230-nál járt a Fed döntését követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!