Az euró jegyzése a kora reggeli 335,51 forintról 337,21 forintra emelkedett este hat órára. A forint történelmi mélypontját a múlt héten szerdán érte el az euró 340,37 forintos jegyzésén.

A gyengülés oka egy cikk szerint az lehet, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bekérette a bankokat, és jelezte, hogy túlzott mértékben emelkedett a bankközi kamatszint. Ez azt a benyomást kelthette, hogy az MNB nem feltétlenül nézi jó szemmel a piacon gyorsan megindult monetáris szigorítást. Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek úgy vélekedett, hogy ebből látszik, hogy a jegybanknak éppen csak a "tűzoltás" a célja, az, hogy ne hirtelen gyengüljön a forint nagyot. A piac most kevésbé hisz az MNB elkötelezettségében, hogy valóban mindent hajlandó megtenni azért, hogy az inflációt visszaszorítsa - tette hozzá.

A dollárt a kora reggeli 310,86 forint után este hatkor 312,42 forinton jegyezték. Nap közben a legmagasabb jegyzés 312,48 forint volt, megközelítve a dollár valaha elért legmagasabb jegyzését, a múlt hét csütörtöki 312,95 forintot.

A svájci frankkal szemben is gyengült a forint, az alpesi deviza jegyzése 316,15 forintról 317,58 forintra ment fel. A svájci frank öt éve, a 2015 januári 333,01 forinton érte el a legmagasabb jegyzését.

A dollár este hat óra körül erősödni kezdett az euróval szemben, az eurót nem sokkal később 1,0788 dolláron jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!