Gyengült a forint az euróval és a dollárral szemben

Gyengült a forint az euróval és a dollárral szemben a bankközi devizapiacon.
Szabó Zsuzsanna, 2020. augusztus 3. hétfő, 19:37
Fotó: MTI/EPA

A legnagyobb mértékben a dollár jegyzése emelkedett hétfőn a forinttal szemben, a reggeli 292,22 forintról 293,41 forintra. Ez az este fél nyolc körüli szintek alapján 0,4 százalékos gyengülésnek felel meg a péntek késő délutáni helyzethez képest.

A dollár hétfőn egyébként is felfelé korrigált, miután a főbb devizák kosarával szemben a júliusban elszenvedett több mint 4 százalékos gyengülés a dollárindex legrosszabb hónapja volt 2010 szeptembere óta. A dollárindex jelenleg mintegy 10 százalékkal áll márciusi értéke alatt - írja az MTI.

Az euróval szemben is gyengült a forint, itt 0,2 százalékos volt az elmozdulás. Az euró/forint kurzusa napközben 344,07 és 346,21 forintos sávban mozgott. Hétfő este 344,92 forintot kértek a bankközi devizapiacon az euróért.

A svájci frankkal szemben 0,1 százalékot erősödött a forint hétfő estére, így az alpesi deviza jegyzése estére 319,31 forint körül alakult. A devizapár kurzusa napközben 318,46 és 321,44 forint közötti sávban mozgott.

Eközben a dollár 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemben, hétfő este a közös európai pénz jegyzése 1,1756 dollárnál mozgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK