Eddig bírta a forint

Hétfőn hajnalban még 344 forint alatt járt az euró ára, a reggeli nyitás után azonban ismét gyengült a forint.
Herman Bernadett, 2020. június 8. hétfő, 09:21
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Hétfőn reggel gyengüléssel nyitotta a napot a forint. A hajnalban még 343,57 forinton álló euró/forint árfolyam a piacnyitás után 344,2 fölé ugrott. Így is viszonylag erősnek számít a magyar fizetőeszköz ahhoz képest, amilyen szinten a járvány kitörése után volt. Április 1-jén nagyon közel járt a keresztárfolyam a 370-hez.

"Az Erste Befektetési Zrt. szakértői szerint lassan vissza is juthat arra szintre, amelyről március közepén elszállt. Stabilizálódni látszik az EUR/HUF árfolyam a 100 napos mozgóátlag alatt, folytatódhat a lassú lecsorgás a 200 napos mozgóátlag irányába, ami jelenleg 339,3 forintnál van" - írták elemzésükben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK