Gyors ütemben gyengülni kezdett a forint a délutáni órákban azt követően, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette az új kamatkondíciókat, illetve az eszközvásárlási programjának részleteit.

A kamatszint nem változott, az eszközvásárlási programnak nincs keretösszege, állampapíroknál 1000 milliárd, jelzálogleveleknél 300 milliárd forintos állománynövekedésnél tart majd technikai felülvizsgálatot az MNB.

Az euró/forint árfolyam 357,669-ig lőtt ki hirtelen, miután kiderültek a részletek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!