A hét első napjaiban még erősen tartotta magát az forint, 358 körül jegyezték az eurót, sőt hétfőn 356,5 forint körül volt az euró ára. Szerdára azonban elfogyott a lendület, szabadesésbe váltott a magyar fizetőeszköz. Az euró ára már az éjszakai órákban 361 forint fölé emelkedett, a reggel 9 órás európai nyitás után pedig tovább emelkedett. Kora délelőtt 363,5 forint fölött jegyezték az eurót, ami kéthetes mélypont.

Az árfolyamgörbe alapján ráadásul a nap további részében további gyengülés várható. A dollárral szemben még durvábban gyengül a forint. Hétfőn még 302 forint alatt volt az amerikai valuta ára, most már közel jár a 310-hez.

A történelmi mélypontot egyébként idén április elején érte el a forint, akkor egy hasonlóan gyors eséssel 369,54-re gyengült az euróval szemben.

"A brexit körüli tárgyalások határideje vészesen közeleg, a bizonytalanság pedig egyre csak nő, ennek következtében a tegnapi napon az euró és a font is gyengülésnek indult a dollárral szemben" - mondják az Erste Befektetési Zrt. szakértői. Előrelépés hiányában a korrekció tovább folytatódhat. A brókercég szakértői szerint technikai alapon tovább folytatódhat az euró/forint keresztárfolyam emelkedése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!