Hirtelen erősödni kezdett a forint

Szerdán nyitás után 353 forint alá ment az euró ára. Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) lazításainak bejelentése után 358-ig szaladt az árfolyam.
Herman Bernadett, 2020. március 25. szerda, 09:05
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Nyitás után hirtelen erősödni kezdett a forint. Az euró ára csaknem 352 forintra süllyedt 9 óra előtt.

Eze a héten is nagyon ingadozó volt az euró/forint keresztárfolyam. Kedden például az MNB kamatdöntését még 350 forint körüli szinten várta délelőtt a keresztárfolyam, majd a kamatdöntés előtt hirtelen emelkedni kezdett, Nagy Márton MNB alelnök online sajtótájékoztatója közben pedig már 358 forintnál járt a kurzus, ami a nap végére 355-re süllyedt.

Nagy Márton tegnap is hangsúlyozta: az MNB-nek nincs árfolyamcélja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK