Az euró árfolyama pénteken déutánra 317,76 forintig erősödött, ami héthavi csúcsnak felel meg. Péntek este is e körüli szinteken mozgott a devizapár kurzusa.

A dollárral szemben kora délután 278,66 forintig erősödött a magyar fizetőeszköz, ám innen estére kissé visszagyendült és 279,52 forint körüli szinten mozgott.

A svájci frankkal szemben szintén a kora délutáni órákban érte el a forint a legerősebb szintjét, 280,47 forintot, ahonnan kissé korrigálva estére 280,88 forintig gyengült vissza.

Pénteken a dollár erősödött az euróval szemben, este 1,1367 dollárt ért az euró egysége, ami 0,2 százalékos elmozdulást jelent az előző nap késő délutáni szintjéhez képest.

A forint erősödését Nagy Mártonnak, a Magyar Nemzeti Bank alelnökének az a szerdai bécsi kijelentése indította el, hogy közeleghet a monetáris szigorítás.

A Raiffeisen elemző szerint a magyar pénz rövid távon 315 forintos euróárfolyamig mehet el, de az egyensúlyi szintet 320 forint körül látják - írta a Portfolio.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!